sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Löysä viikko

Nyt en ole voinut tehdä opiskelujen eteen juuri mitään. Lähetin valmiin draamakurssin arvioitavaksi ja heti sen perään suunnitelmani viimeistä kurssia, tekstikokoelmaa varten. Tämä kurssi alkaa siten, että ensin tehdään suunnitelma siitä, mitä aiotaan tehdä ja vasta sitten, kun se on arvioitu ja työlle on osoitettu ohjaaja, pääsee tekemään.

Suunnitelmaani ei ole vielä vastattu mitään. Haluan kirjoittaa kuunnelman, joten draamasta nytkin on kyse.

Kirjallisuuden analyysin verkkokurssi alkoi maanantaina. Olen tehnyt kaikki tehtävät, joten nyt ei tosiaankaan ole mitään opiskeluun liittyvää työn alla.

Verkkokurssit tuntuvat aika helpoilta. Tosin kokemukseni on hyvin pieni kun aikaisemmin olen suorittanut vain yhden verkkokurssin. Tämän toisen verkkokurssin ensimmäisen viikon tehtävänä oli analysoida Sylvia Plathin runo Aamulaulu ja keskustella siitä ryhmässä. Lisäksi piti vastata tehtävään, jossa kysyttiin selitystä kolmeen runoihin liittyvään käsitteeseen. Huomenna näen uudet tehtävät.

Itsenäiseen työskentelyyn eli oppimistehtävien tekemiseen verrattuna verkkokurssilla tuntee pääsevänsä helpolla. Tietysti siihen vaikuttaa myös se, että tehtävien tekemiseen on varattu paljon aikaa; kurssi päättyy vasta vapun tienoilla. Itsenäisten tehtävien kanssa on aina olevinaan kiire.

On ylellistä, että meillä Suomessa on näin paljon vaihtoehtoja opiskella. On päivä- ja iltaopiskelua, lähi-, etä- ja verkko-opetusta. Jos on halua opiskella on vain harvoja syitä, joiden takia se olisi mahdotonta.

Toinen asia onkin sitten se, mitä varten tässä opiskellaan, kun kenelläkään ei kohta ole töitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti