tiistai 27. joulukuuta 2016

Freelancer sairastaa

Tauti iski tapaninpäiväaamuna. Olo oli kuvaamattoman huono enkä pystynyt koko päivänä syömään enkä juuri juomaankaan mitään. Kuume nousi, mikä minulle on harvinaista. Yskiessä tuntuu, kuin keuhkoputken yläpää hajoaisi riekaleiksi. Tänään ei ole paljon paremmin.

Luulottelen itselleni, että minulla on erinomainen terveys enkä sairasta edes nuhakuumetta juuri koskaan. Se ei ole totta, mutta on inhimillistä unohtaa ikävät asiat. Jotta en unohtaisi tätä surkeutta, kirjoitan sen tähän ja ensi syksynä ainakin harkitsen influenssarokotuksen ottamista.

Freelancerina ja osuuskunnan jäsenenä voisin kai saada sairaslomaa ja -päivärahaa kuten muutkin työtätekevät. Olen saanutkin kerran, silloin, kun putosin hevosen selästä ja olin pitkään keppien varassa. Silloin kaikki sujui ihan hyvin. Muuten en viitsi nähdä vaivaa jos kyse on muutamista päivistä, sairastan omaan laskuuni ja järjestelen työt sen mukaan.

Sairaus, pienikin, saa ihmisen tuntemaan itsensä täysin voimattomaksi. Juuri nyt en tunne itseäni kykeneväksi kirjoittamaan mitään tämän kummempaa. Voisin hyvin laitostua tänne kotiin jos joku hoitaisi välttämättömät. Lopulta, aika pian, en enää uskaltaisi mennä minnekään.

Näin tämä lomaksi aiottu viikko nyt kuluu. Tuleepa ainakin levättyä.

5 kommenttia:

 1. Kun harvoin sairastaa, kannattaa se kirjata ylös. Itse otan vielä kammottavia selfieitä lisätodistusaineistoksi. Huomenna olen tulossa Turkuun, ellen sitten sairastu. Tartunta on kaikista käsidesinfioinneista huolimatta jo tullut vanhuksilta, jos oli tullakseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tauti tuntuu olevan herkästi tarttuva. Perheen yhteisen joulupäiväaterian jäljiltä melkein jokainen on nyt vuodepotilaana. Eikä kyseessä siis ole ruokamyrkytys.
   Huomasitko, lähetin sinulle sähköpostia?

   Poista
 2. Niin ja paranemista tietenkin sinulle!!

  VastaaPoista