perjantai 30. joulukuuta 2016

Vuosi 2016

Ensimmäisen kerran tapaninpäivän jälkeen kävin kävelyllä. Kiersin hitaasti pari korttelia ja yskin lähes koko matkan. Ulkoilma antoi kuitenkin voimia sen verran, että nyt voin katsoa, mitä vuonna 2016 olen saanut toimeksi.

Työasiat: olen kirjoittanut noin 245 lehtijuttua. Lisäksi ohjasin yhtä kirjoittajakurssia kansalaisopistossa sekä kevät- että syyskaudella.

Opiskelujutut: opiskelut on opiskeltu. Kaikki kurssit on suoritettu ja kandidaatintyö on tehty. Opintopisteitä tälle vuodelle kertyi Jyväskylän avoimesta 20 ja Turun avoimen yliopiston kahdesta kielikurssista yhteensä 6.

Muuta: eipä juuri muuta jos kirjoittamisesta puhutaan. Tämän viikon kuumehoureissani kirjoitin sadan sanan mittaisen rikosaiheisen novellin, jonka lähetin Kouvolan Dekkaripäivien kirjoituskilpailuun. Kilpailukutsu on ollut pöydälläni pitkään ja viimeinen palautuspäivä on huomenna.

Kulttuuriharrastuksia (joita minun piti tänä vuonna erityisesti lisätä): kerran baletissa, kerran elokuvissa, kaksi kertaa teatterissa, muutama konsertti työn puolesta. Muutama kokous ja yksi museovahtivuoro "omassa" kulttuuriyhdistyksessäni Laitilassa. Ehkä siinä jo oli lisäystä viime vuoteen verrattuna? Kulttuuriharrastus on tietysti sekin, että olen lähes joka perjantai viettänyt paljon aikaa lastenkirjastossa ihanan pikku seuralaiseni kanssa. Ääneenlukemisessa olen ollut tosi ahkera. Muut huvin vuoksi luetut näkyvät tuossa sivussa.

Ihan kiva vuosi, jotenkin kovin tasainen. Yksi pitkäaikainen unelmakin toteutui kun pääsin keväällä käymään Aran-saarilla. Vähintään yhtä mukavaa ja jopa mukavampaa oli kuitenkin olla Jyväskylässä, ihan yksin ja puhtaasti omilla asioillaan.


2 kommenttia: