perjantai 28. huhtikuuta 2017

Kallas-asioilla taas kerran

Olin eilen - sain olla! - Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran juhlasalissa todistamassa Aino Kallaksen elämäkerran julkaisua. FT Silja Vuorikuru on saanut monen vuoden työn valmiiksi ja yksi kappale tuota arvokasta teosta on nyt minun sängylläni odottamassa, että pääsen kohta jatkamaan siitä, mihin eilen jäin.

Aino Kallaksesta, hänen elämästään ja tuotannostaan on kirjoitettu paljon ja olen lukenut sen kaiken monta kertaa. Tuntuu tosi hienolta että nyt on jotain uutta luettavaa, olkoonkin, että tapahtumat ovat suurelta osin tuttuja.


Kuvassa Vuorikuru kirjoittaa omistuskirjoitusta minun kirjaani. SKS:n sali oli muuten ihan täynnä, vaikka kuvasta ehkä saa sen käsityksen, ettei ollut.

Luin kirjaa koko junamatkan Helsingistä Turkuun, vaikka se tuntui vähän tuhlaukselta. Kun saa jotain hartaasti odotettua vihdoin käsiinsä, siitä pitäisi nauttia vain hyvin valmistautuneena, kaikessa rauhassa.

En osaa vielä sanoa elämäkerrasta muuta kuin että se on tähän asti mielenkiintoinen ja huolella tehty. Hieno lisä Kallas-kokoelmaan.  

6 kommenttia:

 1. Hauska sattuma, lainasin eilen Vampulan kirjastosta samaisen kirjan. Enkä ole vielä aloittanut, sillä haluan oikein pysähtyä sen ääreen.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä - Aino Kallaksen elämä oli sen verran mielenkiintoinen, että kestää kyllä useammankin kirjan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kestää. Joistakin muista kirjailijoista, Leinosta esimerkiksi, on kirjoitettu jo useita elämäkertoja.

   Poista
 3. Täytyy kiittää Sinua siitä, että löysin Tartosta Aino Kallaksen kotitalon blogisi perusteella. Se löytyi vasta kolmannella yrityksellä, mutta löytyi!

  Täällä siitä: https://katveita.wordpress.com/tag/aino-kallas/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kävin lukemassa matkastasi ja yritin kommentoidakin, mutta en onnistunut joten toivottavasti kiitokseni tavoittaa sinut näin.

   Poista