maanantai 1. kesäkuuta 2015

Suoritin kurssin ja aloin sitten ihmetellä

Palautekurssi tuli valmiiksi, lähetin äsken viimeisen tehtävän eli oppimispäiväkirjan matkaan.

Tällä pitkältä (aloitimme jo huhtikuussa) ja helpolta tuntuneella verkkokurssilla olemme kirjoittaneet ensin yksin tarinan kirjoittamista opiskelevasta Jussista ja sitten saman ryhmässä. Lisäksi olen lähettänyt kolme omaa, aiemmin kirjoitettua tekstiä toisten arvioitaviksi. Käytin yhtä romaanikatkelmaa, yhtä kuunnelmaa ja yhtä lastenkirjapätkää.
Olen antanut palautetta yhdestä novellista ja yhdestä elokuvakäsikirjoituksesta tai sen osasta. Alussa mainituista Jussi-tarinoista annettiin myös palautteita ja pohdittiin omaa palautteen antamisen ja saamisen historiaa. Lopuksi vielä arvioimme itse antamaamme palautetta.
Kaiken tämän lisäksi meillä oli yksi noin kaksi tuntia kestänyt verkkoistunto, jossa löysähkösti jutustelimme palautteesta.
Kurssikirjallisuus on kaikki ollut verkossa, yhtään kirjaa ei ole tarvinnut hankkia.

Nyt keskityn taas genreenharjaantumiseen. En aloita yhtään uutta kurssia ennen kuin se on suoritettu.

Luin avoimen yliopiston sivuilta, että kirjoittamisen opintoihin on ollut taas paljon hakijoita. Kuinka paljon, sitä ei sanottu. Varmaan kuitenkin niin paljon, etteivät kaikki pääse ja moni joutuu pettymään.

En vieläkään ymmärrä, miksi itse sain niin vähän pisteitä kun hain tänne. Nyt en muista, oliko niitä kolme vai kolme ja puoli? Ainakin siinä oli kaksi pistettä hakutehtävästä ja yksi kirjoittajakokemuksesta. Minulla oli kuitenkin takanani tuhansia lehtijuttuja (kokemusta), mm. 150 viihdenovellia ja muutama jatkokertomus (ovat nekin julkaisuja), kirjoittajaryhmän ohjaamista (opettaminen) sekä suomen kielen perus- ja  draamakirjoittamisen erikoistumisopinnot suoritettuina.

Kysynpä vaan, mitä ne ovat tehneet, jotka saivat lähemmäs täydet eli seitsemän pistettä? Ihan vilpittömästi tahtoisin tietää.

Joten älkää lannistuko, vaikka ovi ei heti aukea! Ylös vaan ja uudestaan yrittämään. Ainakin kirjoittajakokemus karttuu niitä hakemuksia väsäillessä.        

2 kommenttia:

 1. Minä pääsin :) Onnellisena ja innollisena odottelen syksyä ja opintojen alkamista. Noin puolet hakijoista oli päässyt sisään, luvut kerrottiin hakijoille lähetetyissä kirjeissä, siitä tiedän. Sain itsekin vain 3 pistettä, se oli alin pistemäärä jolla oli tänä vuonna päästy sisään. Mutta en tiedä kuinka iso joukko tuon 3 pistettä oli saanut. Ilmeisesti pisteet ovat kovin tiukassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea, Minttu! Meistä tulee opiskelukavereita.
   Silloin, kun itse pääsin, alin pistemäärä oli jotain 2,5 ja ylin noin 5. Aika on kulunut nopeasti ja paljon on tullut kirjoitettua.

   Poista