lauantai 7. toukokuuta 2016

Jos haluat Irlantiin, lopeta tupakointiIrlantilaiset näyttävät pitävän kirjoja ja kirjailijoitaan arvossa. Kadulla ja kahviloissa törmää milloin mihinkin kirjailijapatsaaseen tai kirjailijoiden kuvilla koristettuihin looseihin. Yllä olevat kuvat on otettu eilen Galwayssa, jossa sattumalta huomasin tämän sotkuisen kirjakaupan olevan The Irish Timesin äänestyksen viime vuoden voittaja, Irlannin paras kirjakauppa 2015.

Kirjoja ainakin oli paljon. Nämä kuvassa näkyvät hyllyt seisovat kaupan ulkopuolella, katetussa kauppakäytävässä. Sisällä oli ihan samanlainen kaaos.

Nyt olen taas kotona. Viisi päivää kestäneellä reissulla toteutin yhden unelmistani ja kävin Aran-saarilla ynnä ostin sieltä itselleni villatakin. Se taas tulee palvelemaan kirjoitusvillatakkina ja korvaa yli 20 vuotta sitten Tallinnasta ostetun kollegansa joka täysin palvelleena saa siirtyä ansaitsemaansa lepoon.

Kunhan olen toipunut matkan rasituksista - vuosi vuodelta kovemmista - viimeistelen kandidaatintyöni.

Jos joku suunnittelee matkaa Irlantiin niin kerron ihan mielelläni enemmän. Sen voin sanoa jo nyt, että rahaa meni kahdelta ihmiseltä ma-pe reissuun kaikkinensa noin 1600 euroa.

Ja senkin kerron, että tupakka (en polta) on kamalan kallista: aski maksaa 10,50. Sähkötupakka on Irlannissa suosittua.  

2 kommenttia:

  1. kuulostaa mielenkiintoiselta. Itsekin haluaisin käydä Irlannissa, tähän vaikuttaa myös se, että eräs brittiherrasmies "kehui" aksenttiani hyvin irlantilaiseksi :) joten pärjäisin varmaan hyvin siellä päin ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Siellä pärjää huonommallakin aksentilla, ihmiset ovat ystävällisiä ja neuvovat mielellään.

      Poista