lauantai 31. tammikuuta 2015

Kirjavinkki

Pienessä kiireessä, silmien jo lupsahdellessa kirjoitan vielä tämän:

luin hyvän kirjan. Kristìn Steinsdòttirin Omaa tietä. Kirjailija on islantilainen ja kirja on ollut Islannin ehdokas Pohjoismaisen Kirjallisuuspalkinnon saajaksi vuonna 2007.

Romaani kertoo omaperäisestä Siegtrudista, joka käy vieraiden ihmisten hautajaisissa ja haikailee ranskalaisten sukujuuriensa perään. En kerro enempää, sillä kirja kannattaa ilman muuta lukea, se on kaunis, eleetön, erittäin hyvin tehty.

Osaisinpa kirjoittaa yhtä hyvin.

Muuten olen taas tänään ajanut autoa räntäsateessa. Sitä on tullut tehtyä aika lailla viime aikoina. Ajan ja hoilaan Juicea: "Räääntä lentää, voi kuinka räntä lentääkään, ei ole mitään muuta niin masentavaa, kuin Danny-show tiellä Kälviän..."

Ajamisen päälle kirjoitin vielä yhden jutun kun olin ensin aikani seilannut eri nettisaiteilla. Juttujen kirjoittaminen väsyneenä ei tuota parasta lopputulosta, mutta on se kuitenkin parempi kuin jättää huomiseen. Huomenna on siksi toisekseen se kulttuuriseura sekä yhteen toiseen kulttuurihankkeeseen liittyvä tapaaminen.

Ja vielä tämä:

ihmettelen (ja olen kiitollinen), miten mutkattomasti jotkut suostuvat haastateltaviksi. Soitin eräälle miehelle ja pyysin saada tehdä hänestä ja hänen vaimostaan jutun. Juu, kyllä se vaan sopii, mies vastasi. Mahtaako vaimollekin sopia, minä kysyin. Sopii sille, sanoi mies.

Kai hän sitten vaimonsa tuntee.

Toisilta taas ei saa sanaakaan edes pieneen gallupkysymykseen, tämä on koettu monta kertaa.

- Ai mihin tämä tulee? Miksi minä sanoisin yhtään mitään tällaisiin kyselyihin? Saako sen oikolukea ennen julkaisua? Kuviin en suostu, en missään tapauksessa.

Kysymys voi olla niinkin julkea kuin "Oletko käynyt jo sienessä tänä syksynä?".

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti