lauantai 2. tammikuuta 2016

Haastattelua oppimaan

Tästä se lähtee.
Ilmoittauduin ennen joulua Haastattelu ja havainnointimenetelmät -kurssille ja harmittelin silloin sitä, että tehtävät julkaistaan vasta vuoden vaihduttua. No nyt vuosi vaihtui ja tehtävät tosiaan julkaistiin. Kurssi tuntuu mielenkiintoiselta ja tehtävissä on sekä tieteellistä että taiteellista kirjoittamista,

Hain äsken kirjastosta muutaman lähdekirjan ja ryhdyn saman tien töihin. Uskon, että tämä kurssi tulee aika äkkiä valmiiksi.

Haastattelun teko on tietysti tuttua, mutta lehtihaastattelun tekeminen on kuitenkin vähän eri asia kuin haastatella tutkimustarkoituksiin. En tosin ihan allekirjoita sitä yliopistolla aistimaani näkemystä, että lehtijutun teko "ei todellakaan" ole sama asia kuin tutkimushaastattelu. Siitä saattoi aistia pientä ylenkatsetta toimittajan haastattelutyöhön mikä minun kokemukseni mukaan kuitenkin on parhaimmillaan todella intensiivistä ja tarkkaa. Haastattelussa ja haastattelussa on tietysti ero: on eri asia kysyä: "Mitkä nyt on fiilikset", kuin  yrittää vakavissaan ottaa selvää siitä, kuka vastapäätä istuu.

Jos tutkimuksen teko on uutta - kuten se on minulle - uskon, että tästä kurssista on paljon hyötyä. Olen tosin suorittanut aikuiskasvatustieteissä Tieteellisen toiminnan menetelmiä -kurssin, mutta muistanko siitä muka mitään? En.

Kylläpä tuntuu hyvältä aloittaa! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti