maanantai 4. huhtikuuta 2016

Jos haluat kirjailijaksi...

  ...sinun ei ole pakko opiskella kirjoittamista yliopistossa. Älä siis luule, että yliopistossa, avoimessa tai muualla, kenestäkään tehdään kirjailijaa.

Tämä oli nyt sanottava, kun tuntuu, että jotkut panevat kauheasti painoa kirjoittamisen opiskelulle ikään kuin mikään ei olisi mahdollista ilman sitä.

Jos yliopisto pystyisi muovaamaan kirjoittajasta kirjailijan, niin kai minäkin jo olisin sitä. Antautuisin oikein mielelläni tuollaisen muokkauskoneiston käsiin, jos ei muuta tarvita.

Ilman omaa paloa ja yrittämistä kenestäkään ei tule mitään. Kirjoittamisen opiskelu auttaa ymmärtämään, mitä on tekemässä, mutta se ei tee mitään kirjoittajan puolesta.

Jos joku ajattelee, että kyllä minäkin sitten kun pääsen opiskelemaan, niin se jo jotenkin viestii siitä, ettei hommasta tule valmista.

Ei sitten vaan nytten.

3 kommenttia:

 1. Tänään oripääläisen Myllykylän kyläyhdistyksen saunan lauteilla pohdiskelimme kylän Kirjailijan rakettimaista nousua myyntilistojen neloseksi. Mies on muuttanut maalle Turusta ja julkaissut viime vuonna kirjan. Otavan kustantamana, kaiken lisäksi. Joku tiesi, että kustantaja oli pannut merkille miehen blogikirjoittelun. Sittemmin hän on ollut esillä niin televisiossa kuin lehdissäkin. Ja miksi tästä nyt pakisen - ilmeisesti hänet oli ajanut kirjoittamaan draivi, joka sai alkunsa korkin kiinnipistämisestä. Ja hänen oli suollettava tuntemukset ulos. Ja juoppouskirjallisuus näemmä myy aina. Että näinkin edelleen tullaan kirjailijaksi. Tai ainakin yhden kirjan kirjoittajaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhut varmaan Happotestistä. Luin juuri eilen Kodin Kuvalehdestä po. kirjoittajan ja hänen veljensä haastattelun.
   Mikä ettei kirjailijaksi voi tulla noinkin, kun on tarpeeksi kiinnostavaa kerrottavaa ja rohkeutta ja taitoa kertoa. Melkein voi sanoa, että jos tuosta seuraa oikea kirjallinen ura niin kannatti juoda. Vaikka ei kai sentään. Siis kannattanut.

   Poista
  2. En siis ole lukenut vielä kirjaa, mutta ehdottomasti aion tehdä sen. Ja hyvä kirja on hyvä kirja, tuli sitten jatkoa tai ei.

   Poista