perjantai 24. huhtikuuta 2015

Ilmainen vinkki uusille opiskelijoille

Jos joku kirjoittamisen opintoihin parhaillaan hakeva sattuu lukemaan tätä niin nyt tulee hyvä vinkki: jos pääset aloittamaan opiskelun, uhraa sen verran paperia ja tulostimen mustetta, että tulostat kaikki kirjoittamasi ja mielellään myös saamasi tekstit. Äläkä jätä hommaa vielä tähän, osta myös kunnon mappi, pistä papereihin reiät ja säilö ne sinne mappiisi.

Eikä tämäkään vielä riitä. Hanki myös muistitikku, talleta kaikki sama sinne tikulle ja säilytä tikkua varmassa tallessa.

Jos tämän teet, kiität vielä itseäsi jonain päivänä.

Asia on nimittäin niin, että opiskelun aikana tehtyihin teksteihin voidaan palata myöhemmin. Minä esimerkiksi kaivoin esiin yhden perusopinnoissa tekemäni draamatekstin jotta voisin käyttää sitä nyt palautekurssilla.

Sanoinko kaivoin?

No niin kaivoinkin. Sillä minä en ole säilönyt tekstejäni järjestelmällisesti vaan sinne ja tänne. Draamatekstiäni ei ollut kannettavassa eikä pöytäkoneessa. Ei sitä ollut ulkoisella kovalevyllä eikä muistitikulla. Eipä sitä ollut tulosteenakaan.

Sitä ei ollut missään.

Onneksi oli yksi toinen. Ei sekään helposti löytynyt.

Seuraavaksi minun pitää arvioida toisen opiskelijan elokuvakäsikirjoitusta. Hän puolestaan arvioi minun kuunnelmaani. Me leikimme oikeita opettajia, annamme toisillemme jopa arvosanat.

Syksyllä alkaviin kirjoittamisen opintoihin on muuten parhaillaan hakuaika menossa, loppuu 29.4. Suosittelen lämpimästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti