torstai 8. syyskuuta 2016

Entistä vaikeampi kielikurssi alkoi


Englannin tekstinymmärtämiskurssi alkoi eilen. Tai se, minkä piti olla tekstinymmärtämiskurssi mutta onkin nyt Academic and Professional English.

Aivan aluksi selvisi se, että kurssin tuntimäärää on vähennetty ja vaatimuksia nostettu. Sain jopa sen käsityksen, että ihmeitä tarvitaan, jos selviämme kaikesta. Tämä rohkaisi.

Kurssi on lähes täynnä ja siellä on varmaan enemmän meitä varttuneita aikuisia kuin nuoria opiskelijoita. Se kai on selvää kun ollaan avoimessa yliopistossa.

Marraskuun alkupuolelle mennessä meidän on tehtävä myös englanninkielinen portfolio johon tulee kaksi opettajalle kirjoitettua kirjettä, pieni selvitys oman alan sanastosta, parin-kolmen sivun tutkielma itse valitusta aiheesta, tiivistelmä tieteellisestä tekstistä ja muistiinpanot esimerkiksi luennosta. Tämä kaikki tulee kirjoittaa mahdollisimman akateemisella englannilla.

Jos osaisin kieltä sujuvasti, portfolio olisi yhden illan homma. Nyt on kuitenkin paras aloittaa työ heti, sillä tiedän, että joudun hiomaan ja korjaamaan ja anelemaan vielä apuakin taitavammilta.

En silti pelkää, ettenkö pääse tästä kurssista läpi. Se ei ole mikään vaihtoehto.

Torstait tulevat nyt syksyllä kulumaan siten, että ajan ensin Uuteenkaupunkiin, jossa pidän oman kirjoittajakurssini kansalaisopistossa ja sitten suoraan sieltä Turkuun yliopistolle. Eilen saatoin vielä kävellä kaupungin halki ja nauttia Tuomiokirkon ympäristön maisemista kaikessa rauhassa, kansalaisopisto alkaa osaltani vasta ensi viikolla.

Illalla, kun taivalsin kohti kotia, jouduin keskelle opiskelijarientoja. Alkaneen lukukauden ryhmäytyminen vaatii runsaasti olutta ja siideriä, mikä näkyi ja kuului kun nousuhumalainen haalarikansa remusi jokivarressa. Hämeenkadulla sain melkein syliini venäläisiä kansanlauluja hoilottavan ja kömpelöitä tanssiaskeleita ottavan nuoren miehen.

Kai tuo sitten on sitä parasta nuoruutta? Itse en välitä muistella nuoruuden juopotteluja, mutta ehkä tilanne olisi toinen, jos reissut olisivat liittyneet opiskeluun.

Olen saanut uuden lukijan, hienoa ja tervetuloa! Aloitin myös uuden blogin uusille seikkailuille  täällä. Molempia päivitellään sitä mukaa kun asiaa on. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti