keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Jyväskylän yöt ovat kalliita

Viimeiset puolitoista tuntia yritin varata itselleni hotellihuonetta Jyväskylästä syyskuussa. Lopulta onnistuin - kai - ja varasin huoneen, jota ensin pidin ihan liian kalliina ja sitten olin onnellinen, kun sain sentään sen enkä niitä muita ihan hirveän kalliita.

Miten niin jotkut muutkin haluavat jyväskyläläishotelliin juuri tuolloin?

Menen nyt lopultakin suorittamaan puuttuvan maturiteetin. Sain toimeksi ottaa selvää, miten se tapahtuu ja vaikka en vielä ole onnistunut ilmoittautumaan ko. tilaisuuteen, olen kuitenkin varmistanut mahdollisuuteni olla ajoissa paikalla. Ai niin, junaliput...

On kulunut reilusti yli vuosi siitä, kun kandidaatintyöni hyväksyttiin. En silti olisi voinut tehdä mitään nopeammin kun kerran viimeinen kielikurssi oli vuosi sitten suorittamatta. Suunnitelkaa, ihmiset, huolellisesti opintojenne aikataulu jos teillä on joku tavoitepäivämäärä!

En siis ole myöhästynyt enkä ollut saamaton, tiedekunnan syksyn ensimmäinen tenttipäivä todella on ensimmäinen mahdollinen ajankohta maturiteettini suorittamiseen. Sitä varten oli nyt varattava sänky, jossa makaaminen maksaa minulle 143 euroa. Toivottavasti tulee uni.

2 kommenttia:

 1. Tämä saattaa tulla liian myöhään, mutta kysyitkö yliopistolta, olisitko pystynyt suorittamaan maturiteetin Turussa? Itse opiskelin Jyväskylän yliopistossa ja suoritin maturiteetin Helsingissä yliopiston tai avoimen yo:n tenttipäivänä. Maksoin jotain kokeesta (olisko ollut 40 euroa?), mutta pääsin käymään siinä päiväseltään julkisilla.

  Onnea opintojen johdosta ja tsemppiä maturiteettiin! Me teimme kirjoittamisen perusopintoja samaan aikaan, mutta minä aloitin aineopinnot vasta reilu vuosi sitten. Eli niiden kanssa painin vielä toisen mokoman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tullut ajatelleeksi. Kiitos vinkistä kuitenkin! Toisaalta menen ihan mielelläni Jyväskylään, siellä on mukava käydä.
   Voimia aineopintoihin. Kirjoitatko romaanin?

   Poista