keskiviikko 4. syyskuuta 2013Tarvitsen päiväkirjan. Nyt, kun olen ollut pari kuukautta ilman omaa blogia huomaan, kuinka paljon se auttaa päivien ja tehtävien hahmottamisessa. Toisaalta se toimii myös arkistona ja aina kun tuntee itsensä saamattomaksi voi tarkistaa, mitä kaikkea on kuitenkin jo tehnyt.

Vanha blogini, Ruusupensaan takaa, on edelleen olemassa ja kaikkien luettavissa. Sieltä löytyy kaikkea sitä, mistä en nyt aio kirjoittaa; tällä kertaa yritän pysyä aiheessa ja kertoa vain opiskelusta ja siihen liittyvistä asioista, kirjoista ja kirjailijoista. Se, joka toivoo jotain muuta, joutuu pettymään.

Aloitin yliopisto-opinnot avoimessa yliopistossa 2011. Pyrin Turun yliopistoon lukemaan kotimaista kirjallisuutta, mutta en päässyt. Ilmoittauduin avoimeen kotimaisen kirjallisuuden kurssille, mutta se peruutettiin. Sijalle tarjottiin suomen kieltä ja suoritinkin siitä perusopinnot. Sen jälkeen löysin Jyväskylän avoimen yliopiston ja ilmoittauduin aikuiskasvatuksen perusopintoihin. Ne sain valmiiksi keväällä 2013.

Kesäkuussa aloitin kirjallisuuden opinnot ja olen tähän mennessä suorittanut kymmenen opintopistettä, kolmasosan perusopinnoista eli Estetiikka ja taiteenteoria sekä Taideinstituutiot ja kulttuuriperintö -kurssit. Nyt aloittelen Kirjallisuustieteen perusteet -kurssia.

Keväällä lähetin hakemuksen kirjoittamisen perusopintoihin ja tulin valituksi. Opiskelu alkoi elokuun lopussa ja juuri nyt menossa on johdantokurssi Kirjoittajan yhteisöt. Sen suoritan verkkokurssina, sillä muuta mahdollisuutta ei oikein ollut. Muita kursseja olen suorittanut ja tulen suorittamaan itsenäisesti etänä.

Tavoitteeni on suorittaa humanististen tieteiden kandidaatin tutkinto seuraavien kahden vuoden sisällä, toivottavasti paljon nopeammin.

Miksikö?

Miksi ei?

Tällä hetkellä minulla on koossa 63 opintopistettä. Tutkintoon tarvitaan 180, joten tämä blogi ei ihan heti lopu.

En tietenkään kirjoita tätä vain itselleni. Toivon, että kaikesta siitä, mitä tulen kertomaan, on apua, tukea ja ehkä vähän iloakin niille, jotka minun laillani haluavat suorittaa akateemisen tutkinnon.
Tai jopa sivistää itseään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti