sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Irlantilaisen kirjallisuuden ystäville

Terveisiä Dublinista. Olin siellä muutaman päivän ja asuin aivan Kirjailijamuseon lähellä olevassa Castle-hotellissa. Kävin tietysti museossa samoin kuin katsomassa Trinity Collegen kuuluisaa kirjastoa, joka toden totta on iso.

En ole vähääkään irlantilaisen kirjallisuuden tuntija, mutta jos ja kun joku muu on, niin häntä kiinnostanee nähdä kuva James Joycen pianosta; soittopeli löytyy Dublin Writers Museumista.
Alimmaisessa kuvassa museon julkisivu. Dublinissa ollaan hyvin ylpeitä kaupungissa asuneista kirjailijoista ja oppaat muistavat mainita, missä talossa kukakin on asunut. Erilaisia muistomerkkejä on useita.

Kirjailijamuseossa tärkeimmät irlantilaiset kirjailijat on esitelty sanoin, kuvin ja muistoesinein. Jos joku on intohimoinen Brendan Behanin ihailija, niin tuonne kannattaa vaivautua, nähtävillä on jopa herran kirjoituskone.

Vielä yksi kuva. Siinä seisoo Liisa Ihmemaassa uskollisen matkakassinsa kanssa kirjailijamuseon kaupassa. Tuon sinisen sadetakin ostin Scandinavian Outdoorin loppuunmyynnistä vähän ennen matkaa ja se oli todella tarpeen. Tarpeen olisivat olleet myös lämpökerrasto ja kumisaappaat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti