maanantai 14. lokakuuta 2013

Perusopinnot puolessa

Kahden päivän kiivaan loppukirin jälkeen Kirjallisuustieteen perusteet -kurssi on nyt suoritettu. 20 sivua, 46450 merkkiä. Laitoin työn menemään heti kun sain valmiiksi ja tunnustan, en edes lukenut sitä läpi vaikka olisi pitänyt, sillä nyt huomaan, että olen kirjoittanut kansilehdelle kurssin nimen väärin. Ei lupaa hyvää.

Yritin muistella, miksi pari vuotta sitten halusin niin kovin yliopistoon lukemaan kotimaista kirjallisuutta. Siihen täytyy olla jokin syy. Paneuduin asiaan sen verran vakavasti, että etsin netistä kirjallisuudenopiskelijoiden kokemuksia ja löysinkin. Siellä joku asiassa jo pitemmällä oleva sanoi, että kirjallisuudenopiskelu ei välttämättä sovi tietyllä tavalla luoville ihmisille ja siitä minä keksin heti, että olen juuri tietyllä tavalla luova ja siksi kirjallisusutieteen perusteet koetteli niin pahoin takapuoltani (sillä sen kestävyydestähän tässä kyse on).

Nyt olen joka tapauksessa suorittanut puolet kirjallisuuden perusopinnoista; oletan sentään, että äsken valmistunut kurssi menee läpi, vaikka mitään huippuarvosanaa ei ole tulossa. Ilmoittauduin saman tien kotimaisen kirjallisuuden historian kurssille. Mitä pikemmin saan nämä perusopinnot suoritettua, sitä pikemmin saan keskittyä verrattomasti mielenkiintoisempaan kirjoittamisen opiskeluun.

Kirjoittajaopinnoissa on menossa verkkoyhteisöt-jakso. Voin jo vähitellen ryhtyä kirjoittamaan lopputehtävää ja sitten johdantojakso on valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti