keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Samat vanhat jorinat


Sain tänään kirjoitettua genreenharjaantumiskurssin työtäni vähän eteenpäin. Palautekurssille tarvitaan taas uutta tekstiä toisten arvioitavaksi ja ajattelin laittaa osan tästä toisen kurssin tekstistä sinne. Tämä aie toimii samalla moottorina itse kirjoittamiselle.

Varmin tapa saada jotain työtä valmiimmaksi, on tehdä sitä vähän joka päivä. Vaikka kuinka vähän. Huvitti tai ei. Yleensä ei huvita.

Ei huvittaisi kirjoittaa tätä blogiakaan. Ei tällaista blogia, jossa ei koskaan tapahdu mitään hauskaa ja jossa samat, unettavat jorinat toistuvat kerrasta toiseen.

Kerronpa, miltä minusta tuntuu, noin yleensä. Minusta tuntuu siltä, että hyvin monet muut ihmiset, melkein kaikki, tekevät ihmeen taitavia asioita kepeästi ja iloisesti kuin hattarat, sivumennen, oman toimen ohessa, hikoilematta. Jälki on hienoa ja viimeisteltyä.

Kun taas minä tarvon suossa reittä myöten muka karpaloita keräämässä vain huomatakseni, että ne on jo kaikki syöty.

Siltä minusta tuntuu tämä kirjoittaminen, jolle olen elämässäni antanut niin valtavan suuren merkityksen ja jossa todellisuudessa en ole saanut mitään aikaan.

Mutta vaikka tuntuisi miltä, sekin on totta, että genreenharjaantumiskurssi tulee suoritetuksi ja opintopisteet kotiin vain siten, että kirjoitan sen pahuksen tekstin. Ja senhän teen.

Hauskaa vappua, jos joku sattuu lukemaan. Minun vappuni menee töissä, mutta illalla otan ylioppilaslakin laatikostaan, pistän sen päähäni ja juon vähän vaaleanpunaista Pommacia.

4 kommenttia:

 1. Sinun elämäsi, sinun kirjoittamisprojektisi. Teet elämästä merkityksellistä. Lukijana seuraan mukana. Hyvää työvappua, täällä se on samanalaista! Paitsi etten ota esiin ylioppilaslakkia, koska en tiedä missä se on. Tyydyn siis Ponsse-lippikseen. Ja juon kahvetta. Niinkuin aina.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Ja kahveen juominen onkin parasta, heti nukkumisen jälkeen.

  VastaaPoista
 3. Jatka vain jorinoitasi, tykkään lukea niitä :) Ja liityinpä nyt ihan virallisesti blogisi lukijaksikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla ja tervetuloa lukijaksi! Pakkohan näitä jorinoita on jatkaa ainakin siihen saakka, kunnes tutkinto on valmis.

   Poista