tiistai 15. marraskuuta 2016

Mitäs nyt?

Vajaa kymmenen minuuttia sitten löin viimeisen pisteen kandidaattitaipaleeni viimeiseen työhön kun sain  Academic and Professional -kurssin portfolioni valmiiksi.

Aloitin tämän matkan syyskuussa 2013. En ole huippunopea, en edes nopea enkä taatusti mikään neropatti. Voin silti olla todella tyytyväinen itseeni juuri nyt. Aion olla.

Palautan portfolion torstaina, kun meillä on viimeinen kurssitapaaminen.

Englanninkielinen portfolioni sisältää varmasti virheitä. Pyysin vaativimmissa osissa apua tyttäreltäni, joka osaa englantia mallikkaasti: hän tarkisti tekstin, jonka kirjoitin. Osa teksteistä on suoraan minun koneeltani ilman ulkopuolista tarkistusta, joten niissä niitä virheitä sitten on. Olkoon.

Seuraava opiskeluun liittyvä työni on se, että kokoan kaikki todistukseni ja toimitan ne Jyväskylään sikäli kuin niitä ei siellä jo ole. Ensi keväänä pääsen - jos kielikurssit hyväksytään - anomaan opintosuoritusoikeutta Jyväskylän yliopistolta.

Vaan voi hyvänen aika sentään. Tein sen.

Mitäs nyt tehdään?

Ai niin, yksi neuvo vielä: jos olette nyt aloittamassa opiskelua, niin suorittakaa pakolliset kielikurssit heti. Sillä tavalla niistä on eniten hyötyä.

p.s. oikeastaan aloitin taipaleeni jo 2011 syksyllä, kun ilmoittauduin Turun avoimeen suomen kielen perusopintoihin. Mutta vasta, kun pääsin Jyväskylään kirjoittamisen perusopintoihin päätin tähdätä tutkintoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti