tiistai 1. maaliskuuta 2016

Jääkö tämä nyt kielikurssista kiinni?

Mahtaako minulle käydä vielä ohraisesti tutkinnon valmistumisen kanssa? Selasin taas englanninkursseja ja totesin, että niitä ei joko ole tai jos on, ovat mahdottomia minulle. Pahus sentään.

Ilmoittauduin hätäpäissäni Turun avoimen toukokuussa pidettävälle suullisen taidon kurssille vaikka en tiedä, hyväksyykö Jyväskylän yliopisto sitä. Jyväskylän tutkintovaatimuksiin kuuluu kaksi kolmen opintopisteen suuruista englanninkurssia, Turussa tarjolla on kaksi kurssia, joista toinen on kahden pisteen ja toinen neljän. Pisteitä on yhtä paljon mutta painotus erilainen.

No, se kahden pisteen kurssi oli nyt ainoa tähän hätään mahdollinen. En maksa sitä ennen kuin saan vahvistuksen hyväksyttävyydestä. Tässäkin on se huono puoli, että olen ensimmäisen kurssiviikon pois Suomesta.

Tein eilen netistä löytämäni taitotasotestin ja totesin olevani edelleen B2-tasolla englannissa. Se on ennenkin todistettu eikä mitään edistystä ole näköjään tapahtunut. B2-tason pitäisi olla riittävä korkeakouluopiskelijalle, mutta ei se käytännön elämässä oikein riitä muuhun kuin kevyeen jutusteluun. Kielitaito on ilman muuta yksi kehitettävä asia.

Jaa, mutta miksiköhän juuri siivosit pöydältäsi kieli-cd:t, jotka odottivat kuuntelemistaan monta kuukautta?

Muuten olen selaillut kandidaatintyöhön keräämiäni lähdeteoksia ja poiminut niistä käyttökelpoisia kohtia. Jos ehdin, käyn tänään kirjastossa hakemassa lisää.

Iltalukemisena minulla on parhaillaan F.E.Sillanpään Hurskas kurjuus. Otin sen työn alle, koska tulen opponoimaan kurssikaverini mm. tätä kirjaa käsittelevää työtä. On muuten erinomainen kirja, suosittelen.

Katkerahkona sokerina pohjalla: Kustannus Sammakko ilmoitti eilen, ettei halua lastenkirjaani kustannusohjelmaansa. Ei kai se heille oikein olisi sopinutkaan, mutta lähetin, kun on sentään turkulainen.

3 kommenttia:

 1. Toivottavasti kielikurssipäätös on sinun kannaltasi suotuisa! Meidän tutkinnossamme ne, jotka eivät saaneet kieltä hyväksilukuun, joutuivat käymään nimenomaan Samkissa sitä suorittamassa, en tiedä miksi niin... Ja se tarkoitti sitä, että ystäväni itärajan tuntumasta ajeli viikottain kuusi tuntia Kankaanpäähän toiselle puolelle Suomea. Jotain juttuja yllättäen taas pystyy tekemään esim. muissa yliopistoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa tiukkaa. Sain tänään tiedon, että ruotsi kelpaa ja ainakin toinen englannin kursseista, toinen täytyy vielä varmistaa.

   Poista
  2. Olipa tiukkaa. Sain tänään tiedon, että ruotsi kelpaa ja ainakin toinen englannin kursseista, toinen täytyy vielä varmistaa.

   Poista