maanantai 28. maaliskuuta 2016

Kandi on nyt kertaalleen tehty

Kandidaatintyö on nyt kirjoitettu kertaalleen. En järjestänyt itselleni pääsiäiseksi yhtään mitään muuta ohjelmaa kuin kirjoittamisen.

Työ syntyi lopulta niin helposti, etten millään voi uskoa sen olevan valmis. Eikä olekaan, yksi lähdekirjakin on vielä matkalla - jouduin ostamaan yhden kirjan, jota en saanut kirjastosta eikä se ole vielä tullut.

Olen nyt joka tapauksessa siinä tilanteessa, että työ on kertaalleen tehty ja seuraava connect-istunto on vasta 19.4. Silloin saan lisää ohjeita työn viimeistelyyn, mutta siihen asti minulla olisi aikaa tehdä jotain muuta.

Laskin taas opintopisteitäni. Kun saan kandidaatintyön (6 op) tehtyä ja pakolliset englanninkurssit (2 op + 4 op) suoritettua, minulta puuttuu enää yksi opintopiste. Koska yhden pisteen kursseja ei juuri ole, aion suorittaa viiden pisteen terapeuttisen kirjoittamisen kurssin. Alunperin ajattelin suorittaa sen kesällä, mutta nyt mietin, josko ilmoittautuisin heti ja aloittaisin saman tien. Parhaassa tapauksessa terapeuttinen kirjoittaminen olisi suoritettu kesään mennessä ja sitten minulla ei olisi minkäänlaisia opiskelupaineita kesällä. Ajatus houkuttelee kovasti.

Kandidaatintutkielma on tietysti paljon pienempi työ kuin gradu. En kuitenkaan voi olla ajattelematta, että mahtaako se paljon puhuttu Iso Gee sittenkään olla niin hirveä juttu? Eikö se rakentuisi ihan samalla metodilla kuin pikkusisaruksensa, sillä, että kerää aineistot, istuu niiden keskelle ja ryhtyy kirjoittamaan?

Tämä ajatus saattaa vielä singahtaa kipeästi omaan nilkkaani. Saas nähdä.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi hyvältä, olet ahkeroinut! Tuo terapeuttinen kirjoittaminen on hurjan mielenkiintoista, olenkin harmitellut kun sitä on vain yksi kurssi valittavissa. Ja sitäkään en voi itse vielä valita koska opiskelen vasta perusopintoja. Nälkä selvästi kasvaa syödessä, siis opiskellessa :)

    VastaaPoista
  2. Näin käy, nälkä kasvaa. Mitä enemmän oppii, sitä paremmin näkee, miten vähän tietää. Luulen, että meillä aikuisopiskelijoilla opiskelijaelämä jatkuu hautaan saakka.

    VastaaPoista